تبریک!دوست گرامی هم اکنون می توانید خریدی سریع،ارزان و مطمئن با پشتیبانی 24 ساعته و دائمی در ZTN انجام دهید.

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 9686
  • بازدید دیروز : 13729
  • بازدید کل : 10505662

دانشگاه تبریز


دانشگاه تبریز


مقدمه:

آذربايجان، از مهد‌هاي فرهنگ غني ايران در ادوار مختلف تاريخ بوده و سوابق مكتوب آن كافيست كه اين خطه را منبع الهام و تنوير دانش و فرهنگ ايران زمين معرفي كند. آذربايجان مهد بزرگمرداني چون: علامه جعفري، علامه طباطبائي، علامه اميني، شهيد قاضي طباطبائي، شهيد مدني می‌باشد كه مردم نام و ياد آن‌‌ها را سينه به سينه براي آيندگان منتقل خواهند كرد. اين سرزمين همچنين مهد دليرمرداني چون شيخ محمد خياباني، ستارخان و باقرخان است. بهتر است بگوييم، آذربايجان را می‌توان از مردان بزرگش شناخت و هم اين مردان بزرگ و تاريخ‌ساز خود، دامان‌پرورده سرزمين غيرت، حماسه و شور آذربايجان هستند. شهريار، پروين، قطران، گنجوي از يك طرف و خواجه‌‌نصيرالدين طوسي، خواجه‌‌رشيدالدين فضل الله و خواجه‌‌غياث‌الدين محمد از طرف ديگر هركدام به نحوي نام آذربايجان را در دوره‌هاي مختلف برسر زبان‌ها انداخته و آن را مهد فرهنگ و تمدن ايراني قرار داده‌اند.

هر حكومتي نيز در ايران در هر دوره‌اي، به دليل موقعيت استراتژيك و منابع انساني موجود يا شهر تبريز را مركز امور خود قرار مي‌داد يا اينكه به آن نظر خاصي داشته است. حكومت ٨٠ ساله‌ی مغولان در آذربايجان حديث ديگري است، در اين گوشه از تاريخ، آذربايجان به موزه‌اي بزرگ تبديل شد و رتبه‌هاي برتر علمي را در دنيا كسب كرد. دوره‌اي كه در آن مراكز علمي بزرگي چون ربع رشيدي، شام غازان و رصدخانه‌ی مراغه درخشيدند و به شهرت و اعتبار جهاني دست يافتند. به رغم اين، متأسفانه تبريز بعد از آن دوران طلائي، هرچند كه مشاهير بزرگي را به جامعه علمي تحويل داده است، اما ديگر آن فروغ گذشته خود را نيافت. دليل آن هم شايد در نبود مراكز قدرتمند دانش و امكانات مناسب براي پژوهش و تحقيق دانست.

60 الی 70 سال پيش كه دانشگاه تبريز تأسيس شد مركزي علمي براي تحقق اين امور وجود نداشت تا اينكه در خردادماه ١٣٢٦ بر اثر تحولات سياسي منطقه، دانشگاهي بنام «آذربايجان يونورسيتيسي» تأسيس شد اما پس از چندي بر اثر تحولات بعدي فعاليت آن عملاً متوقف شد. از طرف شخصيت‌هاي مختلف اقدامات همه جانبه‌اي براي تأسيس دانشگاه شكل گرفت و بلافاصله در دي‌ماه همان سال
دكتر مصطفي حبيبي و دكتر خان‌بابا بياني از دانشگاه تهران مأموريت يافتند براي تأسيس دوباره‌ی دانشگاه در تبريز، به اين شهر عزيمت كنند. اين هيأت پس از تأیيد لزوم تأسيس دانشگاه و پيگيري استاندار وقت و مردم آذربايجان، شش ميليون ريال بودجه براي تأسيس دانشگاه تصويب شد. اما باز هم تغييرات هيأت دولت اين اقدامات را مسكوت گذاشت تا اينكه با پافشاري دوباره سرانجام دكتر بياتي به رياست دانشكده‌هاي ادبيات و پزشكي كار آموزش خود را شروع كردند.

تا تيرماه ١٣٢٨ ساختمان‌هاي دانشگاه به شكل استيجاري در سطح شهر پراكنده شده بود ولي به علت نياز به تمركز دانشگاه و توسعه‌ی آن در تيرماه همان سال در زميني به مساحت ٢٤٧ هزار متر مربع كلنگ بناي دانشگاه به دست دكتر زنگنه، وزير فرهنگ وقت به زمين زده شد و بلافاصله ٥ ميليون اعتبار براي شروع آن از طرف دولت تصو يب شد وكار‌هاي ساختماني آغاز شد.

اما به دليل رسيدن فصل سرما، عمليات اجرائي نيمه‌كاره ماند تا اينكه در ارديبهشت ماه ١٣٢٩ با آغاز فصل كار عمليات اجرائي هماهنگ با ساختمان بيمارستان ١٥٠ تخت‌خوابي شروع به فعاليت نمود و ١٥ سال بعد دانشكده‌هاي پزشكي و كشاورزي و سپس ساير دانشكده‌ها به اين محل نقل مكان كردند. اين دانشگاه در وادي امر با دو دانشكده‌ی ادبيات و پزشكي شروع به كار نمود و با گذشت زمان دانشكده‌ها، آزمايشگاه‌ها، كارگاه‌ها، آموزشكده‌هاي آن يكي پس از ديگري تأسيس می‌شدند و تبريز آهسته آهسته به جايگاه واقعي خود نزديك مي‌شد. همچنين علاوه بر دانشگاه تبريز كه بعد‌ها به دو دانشگاه يعني تبريز و علوم پزشكي تبريز تقسيم شد. دانشگاه هنر اسلامي، تربيت معلم آذربايجان، صنعتي سهند، آزاد اسلامي و ساير دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي نيز تأسيس شدند تا آذربايجان را به عنوان دومين شهر بزرگ دانشگاهي كشور پس از تهران و بزرگ‌ترين قطب علمي شمال‌غرب كشور مطرح سازند. اين دانشگاه در حال حاضر با بيش از ١١ هزار نفر دانشجو و حدود ٥٠٠ نفر هيأت علمي ٢٠٠ آزمايشگاه تخصصي و عمومي كه برخي در دنيا و برخي خاورميانه منحصربه‌فرد هستند، موزه‌ی تاريخ و فرهنگ، حوزه‌ی جانورشناسي، حوزه‌ی زمين‌شناسي، مركز پردازش تصاوير ماهواره‌اي و مراكز و مؤسسات تحقيقاتي و پژوهشي بزرگ، پتانسيل بسيار بزرگي را در كشور فراهم نموده تا در راستاي اهداف والاي جمهوري اسلامي به كار گرفته شود.

 

دانشکده‌ی ادبيات فارسی و زبان‌های خارجی

دانشکده‌ی ادبيات فارسی و زبان‌های خارجی در سال تحصيلی 27- 1326 با عنوان «دانشکده‌ی ادبيات و علوم انسانی» تأسيس شد. اين دانشکده ابتدا در دو رشته‌ی تحصيلی تاريخ و جغرافيا و زبان و ادبيات فارسی فعاليت آموزشی خويش را آغاز کرده و به‌تدريج با گذشت زمان رشته‌های تحصيلی ديگری در آن ايجاد گرديد.

مدت تحصيل در اين دانشکده تا سال ١٣٤٦ سه سال بود و از سال ١٣٤٧ با تجديد نظر در مقررات آموزشی، دوره‌ی تحصيل در اين دانشکده به چهار سال افزايش يافت. در سال ١٣٤٧ دوره‌ی فوق ليسانس رشته‌ی زبان و ادبيات فارسی و همچنين در سال ١٣٥٤ دوره‌ی دکترای رشته‌ی مذکور در دانشکده ادبيات و علوم انسانی دانشگاه تبريز تأسيس شد.

در اسفند ماه سال ١٣٦٧ دانشکده ادبيات و علوم انسانی به دو دانشکده‌ی ادبيات فارسی و زبان‌های خارجی و دانشکده‌ی علوم انسانی و اجتماعی تفکيک شد و اکنون دانشکده‌ی ادبيات فارسی و زبان‌های خارجی با پنج گروه آموزشی زير به فعاليت‌های آموزشی خود ادامه می‌دهد:

١- گروه زبان و ادبيات فارسی

٢- گروه زبان و ادبيات انگليسی

٣- گروه زبان و ادبيات فرانسه

٤- گروه فلسفه

٥- گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی (کارشناسی ارشد)

 

اعضای هيأت علمی

تعداد استادان و همکاران هيأت علمی اين دانشکده به شرح جدول ذيل است:

دانشجويان

دانشکده ادبيات فارسی و زبان‌های خارجی جمعاً دارای ٩٢٨ نفر دانشجو است که در دوره‌های روزانه و شبانه به تحصيل اشتغال دارند و در جدول‌های مربوط به تفکيک رشته و مقطع تحصيلی مشخص گرديده‌اند.

 

١- دکتری زبان و ادبيات فارسی

١٠ نفر

٢- دکتری آموزش زبان انگليسی

٧ نفر

٣- کارشناسی ارشد زبان و ادبيات فارسی

٢٦ نفر

٤- کارشناسی ارشدآموزش زبان انگليسی

٢٣ نفر

٥- کارشناسی ارشد زبان و ادبيات فرانسه

٢٠ نفر

٦- کارشناسی ارشد فلسفه

١٠ نفر

٧- کارشناسی ارشد فرهنگ وزبان‌های باستانی

١٩ نفر

٨- کارشناسی زبان و ادبيات فارسی

١٥١ نفر

٩- کارشناسی زبان و ادبيات انگليسی

٢٠٥ نفر

10- کارشناسی زبان و ادبيات فرانسه

١٥٣ نفر

11- کارشناسی فلسفه

١٦٥ نفر

12- کارشناسی ناپيوسته فرهنگيان رشته زبان و ادبيات فارسی

٤٠ نفر

 

کارکنان

تعداد کارمندان اين دانشکده اعم از آموزشی ٦ نفر، اداری ١٠ نفر و خدماتی ٨ نفر و جمعاً ٢٤ نفر مي‌باشد.

آزمايشگاه

اين دانشکده دارای دو آزمايشگاه زبان انگليسی و زبان فرانسه است.

کتابخانه

کتابخانه‌ی اين دانشکده به سال ١٣٢٦ تأسيس شد و تعداد کارکنان آن ٥ نفر است. تعداد کتاب‌های فارسی و عربی آن 20500 جلد و کتاب‌های لاتين آن 23500 جلد و تعداد کتاب‌های فارسی و لاتين تالار مطالعه وابسته به کتابخانه، بالغ بر 7000 جلد می‌گردد. جمع کل کتاب‌های آن حدود 51000 جلد است.

تعداد مجلات داير آن به ١٤٥ عنوان می‌رسد که ٥١ عنوان آن لاتين و ٩٤ عنوان آن فارسی است.

 

دانشکده‌ی ریاضی

رشته‌ی رياضي ابتدا در سال ١٣٤٨ با پذيرش ٤٧ نفر دانشجو تحت پوشش دانشكده‌ی علوم ايجاد شد، و از آن زمان به فعاليت آموزشي خود ادامه مي‌داد تا اينكه به خاطر نياز جامعه و لزوم گسترش آن در روز پنجشنبه مورخه‌ی 7/2/1374 هجري شمسي مقارن با بيست و هفتمين سمينار روساي دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي و پژوهشي كشور، گروه رياضي تبديل به دانشكده علوم رياضي شد و رسماً فعاليت آموزشي خود را آغاز كرد و اكنون در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري تخصصي دانشجو می‌پذيرد.

 

گروه‌هاي آموزشي

دانشكده‌ی علوم رياضي داراي چهار گروه آموزشي به شرح زير است:

١- گروه آموزشي رياضي محض

٢- گروه آموزشي رياضي كاربردي

٣- گروه آموزشي آمار

٤- گروه آموزشي علوم كامپيوتر

 

كاركنان

تعداد كاركنان اداري دانشكده‌ی رياضي ١٤ نفر است كه از اين تعداد دو نفر كارشناس گروه، دو نفر كارشناس ارشد و بقيه جزو كادر اداري مي‌باشند.

دانشجويان

دانشكده‌ی علوم رياضي داراي ٦٧٨ نفر دانشجو است كه در دوره‌هاي روزانه مشغول به تحصيل هستند و در جدول‌هاي مربوط به تفكيك رشته و مقطع تحصيلي مشخص گرديده‌اند:

 

رشته

مقطع

ریاضی محض

ریاضی کاربردی

آمار

علوم کامپیوتر

زن

مرد

زن

مرد

زن

مرد

زن

مرد

کارشناسی

67

54

89

66

93

64

47

81

جمع

121

155

157

128

کارشناسی ارشد

67 نفر

-

-

دکتری

45 نفر

-

2 نفر

 

كتابخانه

كتابخانه‌ی دانشكده‌ی رياضي شامل ٧٢٠٥ جلد كتاب به زبان انگليسي و ٢٥٩٤ جلد كتاب به زبان فارسي و ٨٣ عنوان مجله‌ی لاتين و
٢٩ عنوان مجله‌ی فارسي است و مجهز به سيستم رايانه‌اي شامل سه دستگاه كامپيوتر و يك دستگاه پرينتر و يك دستگاه زيراكس می‌باشد و مراجعه‌كنندگان با استفاده از سيستم رايانه‌اي كتاب‌هاي فارسي و لاتين را بازيابي می‌كنند و دستگاه كپي براي كپي مجلات و كتاب‌هاي مرجع می‌باشد.

رايانه و سايت‌ها

دانشكده مجهز به ١٥١ دستگاه كامپيوتر و ٣٤ دستگاه پرينتر ليزري می‌باشد و نيز داراي سرورو ups براي شبكه‌ی اينترنت و شبكه‌ی كامپيوتر دانشكده می‌باشد. ضمناً سايت‌ها و اتاق كار اساتيد و دانشجويان دكتري و آموزش و امور دانشجويي و كتابخانه و ساير امور اداري مجهز به شبكه اينترنت مي‌باشد.

سايت‌ها:

* گروه محض و كاربردي

١- سايت كارشناسي

٢- سايت كارشناسي ارشد

* گروه آمار

١- سايت تخصصي آمار

* گروه كامپيوتر

١- سايت سخت افزار

٢- سايت تكنولوژي اطلاعات و دانش

٣- سايت تكنولوژي نرم‌افزار

٤- سايت سيستم‌هاي هوشمند

سالن كنفرانس و سمينار

دانشكده‌ی رياضي داراي يك سالن كنفرانس براي سمينار و كنفرانس و دفاع پايان‌نامه و رساله‌ی دكتري بوده وسالن مجهز به ويدئو پروژكتور است.

 

 

دانشکده‌ی شيمي

رشته‌ی تحصيلي شيمي از سال ١٣٤٢ تأسيس گشته و فعاليت آموزشي خود را در دانشكده‌ی علوم و تا سال ١٣٦٩ به صورت گروه شيمي ادامه داد. تا اينكه در سال تحصيلي ٧١- ٧٠ دانشكده شيمي به صورت مجزا از دانشكده‌ی علوم و در ساختمان جديدالاحداث تأسيس گرديد. هم‌اكنون اين دانشكده داراي گروه‌هاي شيمي آلي، شيمي تجزيه، شيمي فيزيك، شيم ي كاربردي و شيمي معدني می‌باشد.

در حال حاضر ٥١٨ نفر دانشجوي كارشناسي، ١٠٧ نفر كارشناسي ارشد و ٤٢ نفر دانشجوي دكترا در اين دانشكده مشغول به تحصيل هستند و سالانه تقريباً ١٣٠ نفر دانشجو در مقطع كارشناسي و ٥٦ نفر دانشجو در مقطع ارشد و دكتري وارد اين دانشكده مي‌شوند. از سال ١٣٧٠ تا پايان سال ١٣٨٢ در مجموع ٣٥ مقاله توسط اساتيد دانشكده‌ی شيمي در مجلات بين المللي (ISI) به چاپ رسيده است.

دانشكده‌ی شيمي بنابر فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي چشمگير در فواصل سال‌هاي ١٣٦٩ لغا يت 1379، توانمندي‌هاي خود را عرضه نموده و در پي آن در سال ١٣٧٩ به عنوان يكي از سه قطب علمي شيمي كشور با نام «قطب علمي مواد جديد و شيمي پاك» شناخته شد كه اين امر موجب شتاب بيشتر فعاليت‌هاي اعضاي دانشكده در قالب قطب علمي گرديد. تعداد اعضاي هئيت علمي در حال حا ضر ٣٣ نفر می‌باشد (١٠ نفر با درجه‌ی استادي، ٧ نفر با درجه‌ی دانشياري، ١٤ نفر با درجه‌ی استادياري و ٢ نفر با درجه‌ی مربي).

 

گروه‌هاي آموزشي:

* گروه شيمي آلي

گروه شيمي آلي از سال ١٣٤٢ به عنوان زير مجموعه‌ی گروه شيمي دانشكده‌ی علوم و بعد از تأسيس دانشكده‌ی شيمي در سال ١٣٦٩ فعاليت خود را به صورت گروه آغاز كرد.

 

- آزمايشگاه‌هاي تخصصي گروه شيمي آلي

الف- آموزشي:

ü آزمايشگاه شيمي آلي ١ و ٢

ü آزمایشگاه مباني شيمي آلي

ü آزمایشگاه شيمي پليمر

ü آزمایشگاه سنتز تركيبات آلي

ü آزمایشگاه جداسازي و شناسايي مواد آلي

ü آزمایشگاه شيمي آلي فلزي

ب- پژوهشي:

ü آزمایشگاه پژوهشي فتوشيمي

ü آزمایشگاه هتروسيكل

ü آزمایشگاه اورگانوسيليكون

ü آزمایشگاه پليمر

ü آزمایشگاه اسپكتروسكوپي ملكولي

ü آزمایشگاه سنتز تركيبات آلي

ü آزمایشگاه كربوهيدرات و پليمر‌هاي طبيعي

 

- عناوين مهم‌ترين طرح‌هاي تحقيقاتي خاتمه يافته و در دست اجراي گروه شيمي آلي

١- تهيه و مطالعه كمپلكس‌هاي فلزي پليمر‌هاي آمين دار

٢- تهيه پلي استيرن زيست تخريب‌ناپذير

3- تهیه‌ی مونومر N- وینیل پیرولیدون

٤- سنتز و انجام واكنش با ممانعت فضايي زياد و بررسي اثرات حفاظتي اين تركيبات جهت استفاده در سنتز مواد آلي و دارويي

٥- مهاجرت ١ و ٣ تري متيل سيليل از كربن به اكسيژن در سيلانول

و واكنش مشتق يديد با الكتروفيل‌هاي مختلف

٦- تدوين دانش فني پليمريزاسيون اتيلن بر مبناي كاتاليست متالوسن (طرح بين دانشگاه تبريز و پتروشيمي تبريز)

٧- مطالعه و بررسي امكان تهيه، طراحي و ساخت غشا‌هاي مبادله كننده‌ی پروتوني به كار رفته در پيل‌هاي سوختي

 

- زمينه‌ی فعاليت‌هاي پژوهشي گروه شيمي آلي

شيمي پليمر: سنتز مشتقات داروئي و آزادسازي كنترل شده دارو‌ها از پيش دارو‌هاي پليمري، پليمريزاسيون‌هاي راديكالي و پليمر‌هاي هادي، سنتز كربوهيدرات‌ها و سنتز دندريمر‌هاي عامل‌دار و گليكوپليمر، پليمر‌هاي طبيعي و پليمر‌هاي محلول در آب.

شيمي آلي فلري: سنتز تركيبات و مشتقات ارگانوسيليكون با گروه‌هاي حجيم و بررسي جنبه‌هاي مكانسيمي آن‌ها و كاتاليست‌هاي متالوسن.

كاربرد‌هاي طيف سنجي: مطالعات پيكربندي‌ها با تكنيك‌هاي Mass، NMR,IR

سنتز تركيبات آلي: سنتز تركيبات درشت‌حلقه، سنتز و فتوشيمي تركيبات هتروسيكل و ارائه روش‌هاي جديد سنتز آلي

 

* گروه شيمي تجزيه

اين گروه در سال ١٣٦٩ همزمان با تأسيس دانشكده شيمي تأسيس شده است. گروه علاوه بر مشاركت در تدوين دروس تخصصي نظري و عملي رشته‌هاي شيمي محض و كاربردي در مقطع كاربردي از بدو تأسيس در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتراي شيمي تجزيه فعال بوده است. همچنين تاكنون بيش از ١٠٠ نفر كارشناسي ارشد شيمي تجزيه و ١٥ نفر دكتراي شيمي تجزيه فارغ‌التحصيل نموده است.

الف- آزمايشگاه‌هاي تخصصي گروه شيمي تجزيه

١- آزمايشگاه شيمي عمومي ٢

٢- آزمايشگاه شيمي تجزيه‌ی ١

٣- آزمايشگاه شيمي تجزیه‌ی 2

٤- آزمايشگاه تجزيه دستگاهي اسپكتروسكوپي

٥- آزمايشگاه جداسازي

٦- آزمايشگاه نمونه‌‌هاي حقيقي

ب- پژوهشي

١- آزمايشگاه پژوهشي اسپكتروسكوپي

٢- آزمايشگاه پژوهشي الكتروشيمي تجزيه‌اي

٣- آزمايشگاه پژوهشي در حلال‌هاي ناآبي

٤- آزمايشگاه پژوهشي پيشرفته

٥- آزمايشگاه پژوهشي كروماتوگرافي

٦- آزمايشگاه پژوهشي شيمي محيط زيست

 

- عناوين طرح‌هاي تحقيقاتي خاتمه يافته و در دست اجراي گروه شيمي تجزيه

١- اندازه گيري مقدار آفت كش‌هاي باقي‌مانده در شير

٢- اندازه گيري آمينواسيد‌هاي قابل اكسيد با استفاده از شبكه‌هاي عصبي (ANNS)

٣- تهيه يك حس‌گرآمپرومتري براي اندازه‌گيري انتخابي در برگه زردآلو و انگور

 

- زمينه‌هاي پژوهشي گروه شيمي تجزيه

١- ابداع روش‌هاي جديد جداسازي تخليص و تغليظ به منظور اندازه‌گيري مقادير بسيار كم تركيبات آلي و معدني

٢- ابداع و بهينه‌سازي روش‌هاي آناليز آلاينده‌هاي محيط زيست

٣- الكترود‌هاي اصلاح شده با تركيبات آلي و معدني و كاربرد آنها

٤- ساخت فايبر‌هاي جديد براي ميكرو استخراج با فاز جامد و كاربرد تجزيه‌اي آن‌ها

٥- ابداع روش‌هاي جديد اندازه‌گيري آثار عناصر و مواد داروئي به روش‌هاي اسپكتروسكوپي اتمي و ملكولي

٦- توسعه‌ی روش‌هاي كمومتريكس در الكتروشيمي

 

گروه شيمي فيزيك

اين گروه در سال ١٣٦٩ هم‌زمان با تأسيس دانشكده‌ی شيمي تأسيس گرديده است.

- آزمايشگاه‌هاي تخصصي گروه شيمي فيزيك

الف- آموزشي:

١- آزمايشگاه شيمي فيزيك ١

2- آزمايشگاه شيمي فيزيك 2

٣- آزمايشگاه شيمي پليمر

٤- آزمايشگاه شيمي سينتيك

٥- آزمايشگاه شيمي عمومي شيمي فيزيك

ب- پژوهشي

١- آزمايشگاه پژوهشي كالريمتري

٢- آزمايشگاه پژوهشي ترموديناميك شيميايي

٣- آزمايشگاه پژوهشي الكتروشيمي

٤- آزمايشگاه پژوهشي شيمي فيزيك پليمر

٥- آزمايشگاه پژوهشي سينتيك شيميايي

 

- عناوين طرح‌هاي تحقيقاتي خاتمه يافته و در دست اجراي گروه شيمي فيزيك

١- تعيين خواص ترموديناميكي برخي محلول‌هاي نمك + متانول

٢- مطالعه‌ی رفتار وارونگي فاز در برخي سيستم‌هاي دو فازي حاوي PEG، نمک و آب

٣- اندازه‌گيري و مدل‌سازي دانسيته، سرعت صوت و تراكم‌پذيري براي پلي پروپيلن گليكول در برخي الك‌ها

٤- بررسي سينتيك و مكانيزم كوپليمزاسيون پيوندي منومر‌هاي وينيلي مثل اسيداكريليك، اكريل آميد، اكريلو نيتريل و...

٥- تكنيك كاتاليز انتقال فاز در بررسي سينتيك واكنش كتون‌هاي غير اشباع توسط هيدروژن پراكسيد

 

* گروه شيمي معدني

اين گروه درسال ١٣٦٩ همزمان با تأسيس دانشكده شيمي تأسيس گرديد.

- آزمايشگاه‌هاي تخصصي گروه شيمي معدني

الف- آموزشي

١- آزمايشگاه شيمي عمومي

٢- آزمايشگاه شيمي معدني ١ و ٢

ب- پژوهشي

١- آزمايشگاه پژوهشي حالت جامد

٢- آزمايشگاه پژوهشي شيمي كاتاليست‌ها، شيمي فيزيك معدني

٣- آزمايشگاه پژوهشي كئورديناسيون

٤- آزمايشگاه پژوهشي شيمي مايكروسيكل‌ها

٥- آزمايشگاه پژوهشي سنتز تركيبات معدني كاليكس آرنها، كاربرد كامپيوتر در شيمي

٦- آزمايشگاه بلورشناسي

 

- عناوين طرح‌هاي خاتمه يافته و در دست اجراي گروه شيمي معدني:

استخراج مواد موثره‌ی يكي از گياهان داروئي منطقه‌ی جنوب ايران به نام Diantus

 

- زمينه‌هاي پژوهشي گروه شيمي معدني:

١- شيمي كئورديناسيون شيف باز‌ها با عناصر واسطه (سنتز و بررسي آن‌‌ها)

٢- واكنش‌هاي حالت جامد (سنتز و بررسي مواد ابر‌رسانا، شيشه و سراميك)

٣- پليمر‌هاي معدني

٤- تهيه‌ی كاتاليست‌ها: سنتز زئوليت‌ها

٥- شيمي كاليكس‌آرن‌ها و كاربرد كامپيوتر در شيمي

 

* گروه شيمي كاربردي

اين گروه در سال ١٣٦٩ همزمان با تأسيس دانشكده شيمي تأسيس گرديد.

- آزمايشگاه‌هاي تخصصي گروه شيمي كاربردي

الف- آموزشي:

١- آزمايشگاه شيمي عمومي

٢- آزمايشگاه تصفيه‌ی آب و پساب‌هاي صنعتي (فرآيند‌هاي شيميايي)

٣- آزمايشگاه تصفيه آب و پساب‌هاي صنعتي (فرآيند‌هاي فيزيكي)

٤- آزمايشگاه شيمي و تكنولوژي نفت

٥- آزمايشگاه شيمي صنعتي آلي

٦- آزمايشگاه شيمي صنعتي معدني

ب- پژوهشي:

١- آزمايشگاه پژوهشي تكنولوژي پليمر

٢- آزمايشگاه پژوهشي رنگ و روكش‌هاي پليمري

٣- آزمايشگاه پژوهشي خوردگي و الكتروشيمي صنعتي

٤- آزمايشگاه پژوهشي شيمي صنعتي آلي و مواد نفتي

٥- آزمايشگاه پژوهشي تصفيه آب و پساب‌هاي صنعتي

٦- آزمايشگاه پژوهشي شيمي صنعتي معدني

 

- عناوين طرح‌هاي تحقيقاتي خاتمه يافته و در دست اجراي گروه شيمي كاربردي

١- مطالعه‌ی جذب گاز اسيدي توسط محلول‌هاي چندجزئي قليايي (اثر گلخان‌هاي و قرارداد كيوتو)

٢- مطالعه‌ی جامع توانمندي‌هاي منطقه شمال‌غرب در زمينه‌ی صنايع شيميايي و پليمري و تعيين اولويت‌هاي تحقيقاتي استان در زمينه‌‌هاي صنايع شيميايي و پليمري

٣- مطالعه‌ی حذف مقادير كم مواد آلي موجود در منابع آب به روش فتوكاتاليزي

٤- طرح مطالعاتي و پژوهشي مكان‌يابي محل دفع پسماند‌هاي ويژه در استان‌هاي آذربايجان شرقي، غربي و اردبيل

٥- طرح مطالعه‌ی كميت و كيفيت مواد آلاينده (فاضلاب‌ها، پسماند‌ها و هوا) خروجي از صنايع شهرستان تبريز و ارائه‌ی راه‌كارهاي كنترل آن‌‌ها (محدوده تبريز بزرگ)

٦- مطالعه و بررسي استفاده از فرآيند‌هاي انعقاد الكتريكي در تصفيه‌ی آب و پساب‌هاي صنعتي

 

- زمينه‌هاي پژوهشي گروه شيمي كاربردي

١- تصفيه‌ی آب و فاضلاب، فرآيند‌هاي اكسايش پيشرفته، استفاده از نانوتكنولوژي در تصفيه آب، انعقاد الكتريكي، جذب سطحي، تصفيه بيولوژيكي

٢- انتقال جرم، مدلسازي و شبيه‌سازي فرآيند‌هاي شيميايي

٣- شيمي نفت، پليمر‌ها و رزين‌هاي نفتي، سولفورزدائي، تهيه‌ی اولفين از كراكينگ حرارتي، مطالعه‌ی تشكيل كك در توليد اولفين

٤- استفاده از بلور‌هاي كوارتز به عنوان حس‌گر، كاربرد پليمر‌هاي هادي جريان الكتريسيته و صنعت رزين‌هاي پوششي

٥- نانوكمپوزيت‌ها، سنسورها، غشاها

٦- تصفيه‌ی گاز (جذب توسط چندجزيي قليايي)

 

دانشکده‌ی کشاور زی

دانشكده‌ی كشاورزي در دي ماه ١٣٣٤ با ٦١ نفر دانشجو فعاليت آموزشي خود را آغاز كرده است. دانشجويان اين دانشكده تا سال تحصيلي 47-1346 با طي دوره‌ی آموزش ٤ ساله با عنوان فوق ليسانس فارغ‌التحصيل می‌شدند كه از اين سال به بعد با طي همين دوره‌ی ٤ ساله به آنان درجه‌ی مهندسي اعطاء می‌گردد و اين روال تا حال ادامه دارد.

 

گروه‌هاي آموزشي

دانشكده‌ی كشاورزي داراي ده گروه آموزشي به شرح زير است:

* گروه آموزشي آبياري متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي آب در مقطع كارشناسي، مهندسي آبياري و زهكشي در مقطع كارشناسي ارشد و گرايش‌هاي آبياري و زهكشي، سازه‌هاي آبي و مهندسي منابع آب در مقطع دكتري.

* گروه آموزشي اقتصاد كشاورزي متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي اقتصاد كشاورزي در مقطع كارشناسي و رشته‌ی مديريت مزرعه در مقطع كارشناسي ارشد.

* گروه آموزشي باغباني متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي باغباني در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد و گرايش‌هاي سبزي‌كاري و ميوه‌كاري در مقطع دكتري.

* گروه آموزشي خاك‌شناسي متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي خاك‌شناسي در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد و گرايش‌هاي پيدايش، رده‌بندي و ارزيابي خاك، فيزيك و حفاظت خاك، بيولوژي و بيوتكنولوژي خاك در مقطع دكتري.

* گروه آموزشي زراعت و اصلاح نباتات متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي زراعت و اصلاح نباتات در مقطع كارشناسي، مهندسي زراعت و مهندسي اصلاح نباتات در مقطع كارشناسي ارشد و زراعت (گرايش‌هاي فيزيولوژي گياهان زراعي و اكولوژي كشاورزي) و اصلاح نباتات (گرايش‌هاي ژنتيك بيومتري، ژنتيك مولكولي و مهندسي ژنتيك) در مقطع دكتري.

* گروه آموزشي علوم دامي متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي علوم دامي در مقطع كارشناسي و گرايش‌هاي تغذيه دام، ژنتيك و اصلاح دام و فيزيولوژي دام در مقطع كارشناسي ارشد.

* گروه آموزشي علوم و صنايع غذايي متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي علوم و صنايع غذايي در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد.

* گروه آموزشي گياه‌پزشكي متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي گياه‌پزشكي در مقطع كارشناسي و حشره‌شناسي كشاورزي و بيماري‌شناسي گياهي در مقطع كارشناسي ارشد و رشته‌ی حشره‌شناسي كشاورزي در مقطع دكتري.

* گروه آموزشي ماشين‌هاي كشاورزي متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي مكانيك ماشين‌هاي كشاورزي در مقطع كارشناسي و مكانيزاسيون درمقطع كارشناسي ارشد و دكتري.

* گروه آموزشي مهندسي فضاي سبز متولي رشته‌هاي تحصيلي مهندسي فضاي سبز در مقطع كارشناسي.

دانشجويان

دانشكده‌ی كشاورزي داراي ١٣٨٠ نفر دانشجو در مقاطع سه‌گانه است كه دردوره‌هاي روزانه و شبانه مشغول به تحصيل هستند كه اين ميزان نسبت به سال‌هاي تحصيلي مختلف مي‌تواند متفاوت باشد.

كاركنان

كارمندان اين دانشكده در قسمت‌هاي مختلف آموزشي- اداري، خدمات و فني كشاورزي به قرار زير است.

كارشناسان ٣٦ نفر- كاردان ٧ نفر- تكنسين ١ نفر- كمك تكنسين ٨ نفر- كارگر فني كشاورزي ٣٤ نفر- كار اداري- كادر خد ماتي ٢٧ نفر- تعداد كل كاركنان ١١٢ نفر

 

آزمايشگاه‌ها، كارگاه‌ها و ايستگاه تحقيقاتي دانشكده‌ی كشاورزي به تفكيك گروه‌هاي آموزشي:

الف) آزمايشگاه‌ها و كارگاه‌ها

- گروه آبياري: داراي سه آزمايشگاه الف) هيدروليك، ب) آبياري و زهكشي، ج) مهندسي منابع آب

- گروه اقتصاد كشاورزي: داراي آزمايشگاه سمعي و بصري

- گروه باغباني: داراي سه آزمايشگاه، الف) اورگانوژنز و فيزيولوژي گياهان باغي، ب) كشت بافت گياهي، ج) سيتوژنتيك گياهان باغي و همچنين داراي باغات و مزارع سبزي، موكاري، گلخانه‌هاي ازديادي و هيدروپونيك است.

- گروه خاك‌شناسي: داراي ٦ آزمايشگاه الف) شيمي و حاصلخيزي خاك، ب) پيدايش، رده‌بندي و ارزيابي خاك‌ها، ج) فيزيك و رابطه‌ی آب، خاك و گياه د) بيولوژي و بيوتكنولوژي خاك و) فيزيك خاك تكميلي ﻫ) پيدايش و رده‌بندي تكميلي

- گروه زراعت و اصلاح نباتات: داراي ٧ آزمايشگاه الف) اصلاح نباتات مولكولي، ب) اصلاح براي تنش‌هاي محيطي، ج) سيتوژنتيك، د) تكنولوژي بذر، و) فيزيولوژي گياهان زراعي، ﻫ) مهندسي ژنتيك، ي) اكولوژي و گياهان دارويي

- گروه علوم دامي: داراي ٥ آزمايشگاه، الف) تغذيه دام، ب) آناليز مواد خوراكي، ج) فيزيولو ژي دام، د) پشم و پوست، و) فيزيولوژي و متابوليسم دام

- گروه علوم و صنايع غذايي: داراي ٦ آزمايشگاه الف) تجزيه مواد غذايي، ب) تكنولوژي مواد غذايي، ج) ميكروبيولوژي صنعتي، د) كارگاه لبنيات، و) كارگاه غلات، ﻫ) كارگاه كنسروسازي

- گروه گياه‌پزشكي: داراي آزمايشگاه‌هاي قارچ‌شناسي، بيماري‌شناسي گياهي، سم‌شناسي، كنه‌شناسي، نماتدشناسي، آفات گياهي، حشره‌شناسي، اكولوژي حشرات، ويروس شناسي و مهندسي ژنتيك، پروكاريوت‌هاي بيماري‌زاي گياهي و همچنين گلخانه‌ی تحقيقاتي، كلكسيون حشرات و اتاق پرورش حشره مي‌باشد.

- گروه مهندسي فضاي سبز: داراي يك آزمايشگاه گياه‌شناسي و همچنين هرباريوم گياهي می‌باشد.

- گروه ماشين‌هاي كشاورزي: داراي آزمايشگاه‌هاي الكتريسيته و مغناطيس، فيزيك ١ و مقاومت مصالح و كارگاه‌هاي تكنولوژي موتور، مكانيك تراكتور، دروس عملي ماشين‌هاي كاشت، داشت و برداشت است.

ب) ايستگاه تحقيقاتي خلعت‌پوشان- كركج

اين ايستگاه در پنج كيلومتري شرق تبريز به مساحت تقريبي ٢٥ هكتار واقع شده است كه شامل قسمت‌هاي ذيل می‌باشد. لازم به ذكر است كه ساختمان جديد دانشكده‌ی كشاورزي نيز در اين اراضي واقع شده است.

١) خلعت‌پوشان:

باغ خلعت‌پوشان اسم خود را از برج مشهور خلعت‌پوشان كه از بنا‌هاي دوران زنديه و از آثار باستاني به ثبت رسيده محسوب شده است، گرفته است. نصف اراضي اين باغ در كف دره‌اي كه آب مورد نياز آن از قنات تأمين می‌شود، واقع گشته و براي انواع فعاليت‌هاي آموزشي و تحقيقاتي آماده شده است كه مهم‌ترين آن‌ها عبارتند از:

* كلكسيون موكاري با بيش از ٢٥٠ گونه تاك با سيستم پرورش سنتي و رو

  انتشار : ۳۰ شهریور ۱۳۹۴               تعداد بازدید : 356
كسب درآمد اينترنتي روزانه حداقل100هزار تومان تضميني

كسب درآمد اينترنتي روزانه حداقل100هزار تومان تضميني

⚡ این پکیج دربهمن سال 1402 آپدیت شد⚡ ✨ با پول یک چیپس و پفک صاحب کسب و کار پردرآمد شوید✨ فقط تا مدت محدود سلام دوست خوبم اگه از زندگي و كارت رضايت نداري.. اگه از وضعيت روحي و بي پولي خسته شدي.. اگه احساس ميكني هميشه تو تمامي كارها بازنده اي و اعتماد به نفس پاييني ... ...

پکیج حرفه ای کسب درآمد میلیونی ( تضمینی و تست شده)

پکیج حرفه ای کسب درآمد میلیونی ( تضمینی و تست شده)

بسم الله الرحمن الرحیم ✓آپـدیـت جـدیـد فروردین مـاه ۱۴۰۳✓  **کسب درآمد از اینترنت روزانه تا ۲/۰۰۰/۰۰۰ میلیون تومان تضمینی و تست شده** ☆☆آموزش صفر تا صد کسب درآمد اینترنتی بالای ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون تومان ماهانه، پشتیبانی ۲۴ ساعته ۷ روز هفته، ۱۰۰%حلال شرعی، کاملاً واقعی و ... ...

راهنمای پین اوت صفحه آمپر و قطعات الکترونیکی و انزکتوری خودرو

راهنمای پین اوت صفحه آمپر و قطعات الکترونیکی و انزکتوری خودرو

یکی از مراحل عیب یابی و رفع عیب سیستم های الکتریکی و الکترونیکی خودرو، شناخت محل دقیق پایه ها و تست سیم و یا قطعه مربوطه می باشد بدین منظور تعمیرکاران از کتابچه ها و نقشه های متعددی استفاده می کنند در اختیار داشتن چنین نقشه هایی نیازمند صرف هزینه و مطالعه کتابهای تعمیراتی ... ...

نمونه سوالات کارشناس امور زمین با پاسخنامه

نمونه سوالات کارشناس امور زمین با پاسخنامه

دانلود نمونه سوالات کارشناس امور زمین با پاسخنامه قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و باغی به همراه جزوه + خلاصه نکات قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی به همراه جزوه + خلاصه نکات قانون ضوابط واگذاری اراضی ملی و دولتی به همراه جزوه + خلاصه نکات به همراه نکات مهم و ... ...

دانلود طرح لایه باز اعلامیه ترحیم (11) (دانش یاران)

دانلود طرح لایه باز اعلامیه ترحیم (11) (دانش یاران)

دانلود طرح لایه باز اعلامیه ترحیم (11)   دانلود طرح لایه باز اعلامیه ترحیم لطفا جهت دانلود فایل عملیات خرید را انجام دهید توجه داشته باشید بعد از اتمام خرید فایل در دو نسخه قابل دانلود می باشد 1- دانلود فایل از لینک 2 - دانلود فایل ازایمیل وارد شده توسط شما در صورت به ... ...

دانلود کتاب صوتی اندازگیری سنجش و ارزشیابی آموزشی دکتر سیف

دانلود کتاب صوتی اندازگیری سنجش و ارزشیابی آموزشی دکتر سیف

دانلود کتاب صوتی اندازگیری سنجش و ارزشیابی آموزشی دکتر سیف با فرمتmp3  کتاب اندازه گیری سنجش و ارزشیابی آموزشی از دکتر علی اکبر سیف یکی از کتاب هایی است که شما را با مفاهیم و اصطلاحات مهم حوزه های سنجش اندازه گیری و ارزشیابی آموزشی آشنا می کند .دانشجویان و اساتید و ... ...

دانلود "کتاب صدای خود را آزاد کنید"pdf+فایلهای تمرینی

دانلود "کتاب صدای خود را آزاد کنید"pdf+فایلهای تمرینی

دانلود کتاب"صدای خود را آزاد کنید" نوشته : راجر لاو pdf+فایلهای صوتی تمرینی همراه کتاب با یادگیری تکنیکهای ساده راجر لاو هر کسی می تواند صاحب صدایی قوی برای صحبت کردن و صوتی زیبا برای خواندن شود. او با نظریه انقلابی و ارائه مفهوم صدای میانی،شما را به دنیای جدیدی از ... ...

دانلود  نمونه سوالات تستی مهارتهای هفتگانه icdl

دانلود نمونه سوالات تستی مهارتهای هفتگانه icdl

دانلود pdf رایگان نمونه سوالات icdl با جواب، برای داوطلبانی که به دنبال آمادگی برای آزمون icdl هستند، بسیار مفید است. این فایلها حاوی بیش از 1500 سوال در موضوعات مختلفی از جمله کار با ویندوز، صفحه‌آرایی، اکسل، اکسس و… است که به صورت کاملاً رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد. ... ...

نرم افزار اندروید دیکشنری آلمانی به آلمانی لانگنشایت برای خارجی زبان ها ( Langenscheidt Großwörterbuch Deutsch als Fremdsprache )

نرم افزار اندروید دیکشنری آلمانی به آلمانی لانگنشایت برای خارجی زبان ها ( Langenscheidt Großwörterbuch Deutsch als Fremdsprache )

Langenscheidt Großwörterbuch Deutsch als Fremdsprache   اگر با زبان آلمانی سرو کار دارید و تحقیق کرده باشید، حتما اسم موسسه Langenscheidt را شنیده اید. این دیکشنری که تقریبا تمام دبیران زبان آلمانی به بی نظیر بودن این دیکشنری هم عقیده هستند، دارای یکی از گسترده ترین دایره ... ...

پکیج آموزش فعالسازی انرژی درون و پرورش نیروهای درون

پکیج آموزش فعالسازی انرژی درون و پرورش نیروهای درون

پکیج آموزش فعالسازی انرژی درون که به شما فعال کردن چاکرا ، کندالینی ، انرژی درمانی ، قدرت پرانا و خیلی آموزش های فوق العاده دیگر که در ادامه معرفی خواهند شد آموزش داده خواهد شد. شما با دو کتاب "انرژی درون" با 500 صفحه و "پرورش نیروهای درون" با 150 صفحه می باشند آشنا خواهید ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

استان آذربایجان غربی شهر ارومیه، خیابان شهیدمحمدمنتظری ، کوچه شهیداخباری پلاک 9

اعتماد شما اعتبار ماست

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما